dijous, 21 de febrer de 2008

Estades joves alpinistes de la FEECCourmayeur, estiu del 2007.
Per 11ª vegada la FEEC ha organitzat la concentració de joves alpinistes de catalunya, event on joves d'arreu de catalunya gaudeixen d'una setmana subencionada als alps italians en precència d'integrants de la federació per assassorar i acompanyar en les activitats a realitzar.
La setmana comença amb el viatge amb el cotxe d'en cristian, (personatge famos al final de la setmana gràcies a la seva aventureta amb el Canito) parada a una àrea de servei que justament tenia un petit roco, reacció inmediata? tots a sobre!!!! jajaja. Arribada al camping a les 3 de la matina i vivaquillo al costat del bulder del camping amb un cel increiblement plagat d'estrelles.
Només llevar-nos, presentacions, formalitats i a proposar activitats!! la primera proposta és anar a fer el grand paradiso (4061m) on tothom accepta, activitat facilona peró amb el handicap que no tenim lloc al refu i em de sortir desde el parking (1700m) així que solament tenim un petit desnivell de 2300m amunt i 2300m aball.


Grand paradisso.


Sortida a les 02:00 de la matina, Bufff quin mal...
Triguem ben bé 2h en arribar al refu (04:00) on veiem tot de frontals començan a tirar morrena amunt, molta gent, molta.
Sobre les 06:30 ens calcem les botes, crampons, ens encordem i comencem a pujar per el glaciar, hi han algunes esquerdes però tenim bona traça i la gran majoria estan obertes i són ben visibles.
La pujada comença a fer-se eterna, el meu company de cordada, en cristian, no tira gens degut a uns problemes a un pulmó que va tenir per culpa d'un accident.
Finalment a les 10:00 del matí arribem al cim!! el nostre primer 4 mil!! això si, estava ben plè, gairabé imposible moures pel cim, foto ràpida i aball que fa baixada!
Al arribar al camping es comenta la jugada i comencen a caure propostes per els següents dies, Trident del Tacul, aresta Rochefort, la nort de la Tour ronde, mont rosa etc..
Jo junt amb la txell, pep, sebas, mercé, l'ari i peixó decidim probar sort a la punta Gnifetti el temps acompanya bastant peró en el refu ens diuen que no tenim lloc (2a vegada akesta setmana....) així que truquem al Vittorio Sella, a l'altre banda del mont rosa i bingo! així que agafam els bàrtuls i fugim.

Ref. Quintino Sella. (3558m)Per arribar al refu s'ha de agafar els remuntadors de les pistes d'eski i caminar unes 2h per una morrena, el cami per arribar al refu està equipat amb cordes fixes i passareles.
Arribem just per sopar i intentar treure algu d'informació als guies (s'expliquen com un llibre obert....), així que decidim intentar la punta Castor (4228) i si és possible el Liskam Occ. (4477)
Tots passem la nit del lloro per culpa de l'alçada, no estem acostumats a dormir tant amunt i es nota , preparem motxilles, esmorzem, i encara de nit comencem l'activitat.
Un cop a la glacera anem veien esquerdes i les anem sortejan, en una d'aquestes noto que m'enfonso en la neu i cap aball!!! Punxu el piolo amb totes les meves forces i obro les cames a veure si trobo pared, me enfonsat fins les aixelles, miro aball i no li veig el fons!! tot i que e fet un bon crit els meus companys no s'han adonat! per sort, els meus crampons han trobat pared i junt amb el piolet traccionu i fora! La veritat és que no em va donar temps ni a espantar-me fins al cap d'una estona.....tret d'aquest petit inconvenient cap problema per arribar al castor, bon temps, bona traça, i bona neu, en un parell d'hores som adalt!
Castor (4221m)Després de fer el Castor uns quants decideixen marxar cap al refu, l'Ari la Mercè, en Sebastià i jo fem cordada i decidim intentar el Liskam (4477m) que està just a l'altre banda de la glacera, s'ha girat un vent espantós, diria que pot arribar fins als 60-70 km/h i aixó complica una mica l'ascenció. El segon obstacle és una pujada d'uns 45-50º amb un desnivell de quasi 150m a 4200m d'alçada ( aixó comença a picar una mica...) El vent no ens dona ni un moment de pau, trobem un petit forat arreserat del vent i decidim descansar una estoneta d'aquest vent tan agobiant, en aquell moment ens adalanten un grup de suecs que deu nidó el ritme que porten... I per acabar de posar-ho fácil ens trobem amb una cresta molt aèrea i amb la neu que comença a estar tobeta ( 12:30pm) la cresta no fa més que el just per poder colocar els dos peus i segons on! un cop superat això directes cap al cim i aball que fa baixada!!

Liskam (4477m)

Arribem al refu sobre les 16:30 i ens diuen que no tenen lloc i em de dormir al refu lliure amb una colla d'alemans que ronquen com mai havia sentit abans, a més feia un fred de mil dimonis!!!, portava tres mantes a sobre i tot i així encara feia fred!, això si a l'hora de cobrar-nos les dos nits ens va fer un descompte de 2€ en la segona, 2 €!!!!!! Aqui s'acava l'activitat del Mont rosa per el moment, recullida de trastos i cap al cotxe.

1 comentari:

ari ha dit...

una bona estada, eh???

REPETIREM, OI?

Cuida't molt i fins aviat!!! :)